היתרונות של טחינה עם פטרוזיליה

היתרונות של השילוב: טחינה עם פטרוזיליה
- ספיגה משופרת של ברזל
הפטרוזיליה, הודות לויטמין C שבה, מסייעת לגוף לספוג טוב יותר את הברזל מהטחינה – שילוב אידיאלי לצמחונים. - שילוב טעמים מרענן
הפטרוזיליה מוסיפה רעננות ירוקה וקלה לטחינה, שמאזנת את השומניות והעושר של השומשום – במיוחד כתוספת לסלטים, כריכים או כממרח. - חיזוק מערכת החיסון
הודות לשילוב בין נוגדי החמצון של שני המרכיבים. - שיפור העיכול
פטרוזיליה תורמת להפחתת נפיחות וגזים, וטחינה מכילה סיבים תזונתיים – שניהם יחד מסייעים לפעילות מעיים תקינה. - תמיכה בבריאות הלב
בזכות חומצות שומן בריאות ונוגדי חמצון.
שימושים קולינריים מומלצים
- ממרח טחינה ירוקה – טחינה, פטרוזיליה, שום, לימון, מים, מלח.
- רוטב לסלטים, בורגול, או חומוס.
- טחינה ירוקה עם יוגורט/לבנה – רוטב מצוין לקבב, פלאפל או ירקות קלויים.
- כריך עם טחינה-פטרוזיליה וירקות טריים (עגבנייה, מלפפון, זיתים).
דברים שכדאי לזכור
- טחינה עשירה בקלוריות – ממרכיב שומני, לכן חשוב להקפיד על מינון סביר, במיוחד אם אתה בדיאטה.
- פטרוזיליה בכמות גדולה מאוד יכולה להיות משתנת – לרוב זה לא בעייתי, אך כדאי להכיר את ההשפעה הזו.
- מסעדת גריל פתוחה בשבת