היתרונות של טחינה עם פטרוזיליה


היתרונות של השילוב: טחינה עם פטרוזיליה

  1. ספיגה משופרת של ברזל
    הפטרוזיליה, הודות לויטמין C שבה, מסייעת לגוף לספוג טוב יותר את הברזל מהטחינה – שילוב אידיאלי לצמחונים.
  2. שילוב טעמים מרענן
    הפטרוזיליה מוסיפה רעננות ירוקה וקלה לטחינה, שמאזנת את השומניות והעושר של השומשום – במיוחד כתוספת לסלטים, כריכים או כממרח.
  3. חיזוק מערכת החיסון
    הודות לשילוב בין נוגדי החמצון של שני המרכיבים.
  4. שיפור העיכול
    פטרוזיליה תורמת להפחתת נפיחות וגזים, וטחינה מכילה סיבים תזונתיים – שניהם יחד מסייעים לפעילות מעיים תקינה.
  5. תמיכה בבריאות הלב
    בזכות חומצות שומן בריאות ונוגדי חמצון.


שימושים קולינריים מומלצים

  • ממרח טחינה ירוקה – טחינה, פטרוזיליה, שום, לימון, מים, מלח.
  • רוטב לסלטים, בורגול, או חומוס.
  • טחינה ירוקה עם יוגורט/לבנה – רוטב מצוין לקבב, פלאפל או ירקות קלויים.
  • כריך עם טחינה-פטרוזיליה וירקות טריים (עגבנייה, מלפפון, זיתים).


דברים שכדאי לזכור

  • טחינה עשירה בקלוריות – ממרכיב שומני, לכן חשוב להקפיד על מינון סביר, במיוחד אם אתה בדיאטה.
  • פטרוזיליה בכמות גדולה מאוד יכולה להיות משתנת – לרוב זה לא בעייתי, אך כדאי להכיר את ההשפעה הזו.
  • מסעדת גריל פתוחה בשבת